Content Section
Pressmeddelanden

Finnvera garanterar och Finlands Exportkredit finansierar exportkreditarrangemang till saudiarabiska Etihad Etisalat Company ("Mobily")

Published date

Finnvera garanterar köparkredit som används för att finansiera Nokia Solutions och Networks leveranser av teleutrustning till Etihad Etisalat Company ("Mobily") i Saudi-Arabien.

Krediten som garanteras är högst 280 miljoner US-dollar. Finnveras garanti omfattar 95 procent av krediten. Mottagare av Finnveras garanti är Deutsche Bank AG, som ordnat den kredit för köparen som Finlands Exportkredit finansierar. Det första likartade exportkreditarrangemanget på 325 miljoner US-dollar gjordes i juli 2013. Andra banker som vid sidan om Deutsche Bank ordnar krediten är Crédit Agricole CIB och Société Générale.

"För finländska företag som idkar handel med kapitalvaror är det mycket viktigt att Finlands exportfinansieringssystem med hjälp av Finnveras garantier och Finlands Exportkredits finansiering kan erbjuda köparen motsvarande finansiering som ett konkurrentland erbjuder. I detta fall gjorde Sveriges garantiinstitut EKN och exportkreditinstitutet SEK ett motsvarande finansieringsarrangemang för de affärer som den svenska leverantören som konkurrerar med NSA planerade. I en hård konkurrenssituation kan tillgången på finansiering och finansieringsvillkoren inverka på hur leverantörer av utrustning får affärer eller marknadsandelar", konstaterar Topi Vesteri, vice verkställande direktör vid Finnvera.

Etihad Etisalat Company (”Mobily”) är Saudi-Arabiens ledande teleoperatör. Mobily har som mål att påskynda utvidgningen och moderniseringen av 3G- och 4G-näten i Saudi-Arabien under åren 2014–2016.

Ytterligare information:
vice verkställande direktör Topi Vesteri, tfn 029 460 2676
finansieringsdirektör Tuukka Andersén, tfn 029 460 2688

Dela sidan: