Content Section
Uutiset

Finnvera Info -lehti: Planmecalla intoa ja ketteryyttä toteuttaa visioita

Published date

Planmecaa perustettaessa eväinä olivat usko omaan ideaan ja rohkeus lähteä heti maailmalle. Yritys toimii 40 vuotta myöhemmin suunnannäyttäjänä koko hammashoidon toimialalle, kerrotaan uusimmassa Info-julkaisussa. Suuri rooli perheyrityksen menestyksessä on ollut tuotekehitykseen panostaminen. Tuotekehitys työllistää 140 ihmistä, ja työtä tehdään yli osastorajojen. Yritys   kouluttaa myös alan asiantuntijoita Planmeca Digital Academyn kautta sekä yhteistyössä yliopistojen kanssa.

–  Finnveran luottovakuutuksen avulla olemme pystyneet edistämään myyntiä ja tekemään rohkeampia siirtoja ja hyödyntämään kasvupotentiaalin, toteaa Jouko Nykänen, Vice President, Sales. Markkinaosuuksia Planmeca aikoo valloittaa etenkin Intiassa ja Kiinassa. Tavoitteena on jopa miljardin euron liikevaihto. Mielenkiintoiseen tarinaan voit tutustua myös oheisella videolla

–  Ulkomaalaisten ottaminen mukaan päätöksentekoon ja asiantuntijoiksi on lähes välttämätöntä, jos toiveena on menestyä kansainvälisesti, toteaa toimitusjohtaja Marika af Enehjelm Suomen Pääomasijoitusyhdistyksestä (FVCA). Täytyisi ajatella isommin: hänen mukaansa suomalaisyritysten pitäisi lukea kotimarkkinakseen Suomen lisäksi Pohjoismaat, Baltia ja Saksa.

Katja Noponen Oy on Suomen suurin yksityinen ammatillinen kuntouttaja: liikevaihto 3,3 miljoonaa euroa, henkilöstöä 56 ja toimipisteitä 33. Menestynyt liiketoiminta on tuonut mukanaan lukuisia tunnustuksia ja median kiinnostusta. – Toivon oman esimerkkini antavan naisille rohkeutta ottaa riskejä ja kasvattaa liiketoimintaa kannattavasti, sanoo yrityksen omistaja Katja Noponen.

Info-lehdessä kerrotaan myös uudesta alkutakauksesta Osuuspankki Pohjois-Savon rahoituspäällikön Tarja Lappalaisen haastattelussa.

Finnvera Info (PDF)

Jaa sivu: