Content Section
Uutiset

Finnvera myi osuutensa sijoitusrahasto Teknoventuresta

Published date

Finnvera on myynyt omistamansa sijoitusrahasto Teknoventure Oy:n osakkeet Oulu ICT:lle ja Osuuskunta PPO:lle. Teknoventure Oy tekee sijoituksia pohjoissuomalaisiin myöhemmän kasvuvaiheen yrityksiin.

Kaupan jälkeen sekä Oulu ICT että PPO omistavat Teknoventure Oy:stä 24,2 prosenttia. Omistusjärjestelyjen myötä sijoitusrahasto muuttuu yksityisrahoitteiseksi, mikä lisää rahaston toimintamahdollisuuksia. Sijoitusrahaston kokonaispääoma on tässä vaiheessa noin 16 miljoonaa euroa. Myöhemmässä vaiheessa ostajien tavoitteena on kasvattaa pääoma 30 miljoonaan euroon.

Vuonna 1994 perustettu Teknoventure Oy sijoittaa pohjois-suomalaisiin myöhemmän kasvuvaiheen yrityksiin. Rahastolla on vajaa 20 sijoituskohdetta eri toimialoilta. Rahastoa hallinnoi oululainen hallinnointiyhtiö Teknoventure Management Oy.

Finnvera Oyj luopuu omistuksestaan osana valtion pääomasijoitustoimintojen uudelleenjärjestelyä.

Lisätietoja:

Pauli Piilma, aluejohtaja, Finnvera Oyj, p. 040 848 9583
Mauri Visuri, toimitusjohtaja, Teknoventure Oy, p. 040 865 7946
Kati Peltomaa, toimitusjohtaja, Osuuskunta PPO, p. 044 729 1220
Jari P. Tuovinen, toimitusjohtaja, Oulu ICT Oy, p. 044 313 4505

Teknoventure Oy on vuonna 1994 perustettu pääomasijoitustoimintaa harjoittava osakeyhtiö (ever green -rahasto), joka tekee pääomasijoituksia kohdeyrityksiin, joiden kehityksen ja kasvun kautta pääomasijoituksen arvon on tarkoitus lisääntyä.

Jaa sivu: