Content Section
Uutiset

Kasvuyritys Midaxo jatkaa kasvuaan uuden rahoituksen turvin – alkuvaiheessa pääomasijoittajana toiminut Finnvera irtautuu yrityksestä

Published date

Yrityskauppaohjelmiston kehittäjä Midaxo on saanut päätökseen 10,3 miljoonan euron rahoituskierroksen. Lisäksi alkuvaiheen sijoittajat, mm. Finnvera (EAKR-Aloitusrahasto Oy), myivät omistuksiaan 2,6 miljoonan edestä. Ranskalainen kasvusijoittaja Idinvest Partners oli merkittävin uusi rahoittaja, ja kierrokseen osallistuivat lisäksi nykyiset sijoittajat Tesi ja ruotsalainen EOC Capital. Midaxon keräämä kokonaisrahoitus nousi yli 16 miljoonaan euroon. Lisärahoituksella Midaxo vahvistaa asemaansa johtavana yrityskauppoja tukevien ohjelmistojen tarjoajana.

Vuonna 2017 Midaxo kaksinkertaisti liikevaihtonsa sekä laajensi asiakaskuntansa yli kahteensataan johtavaan organisaatioon, konsulttitoimijaan ja pääomasijoittajaan, mukaan lukien yli 40 Global 1000 -listalla olevaa yritystä, mm. HP Enterprise, Philips, Daimler, sekä Verizon. Midaxon asiakkaista 90 % on Yhdysvalloissa. Midaxolla on noin 70 työntekijää Bostonissa, Helsingissä, Amsterdamissa ja Riikassa. Työntekijämäärä kaksinkertaistui viime vuonna, ja kasvu jatkuu edelleen – yritys etsii aktiivisesti mm. osaavia ohjelmistokehittäjiä Helsinkiin.

Finnvera on ollut pääomasijoittajana mahdollistamassa Midaxon kasvua ja kansainvälistymistä.

– Yhteistyömme Midaxon kanssa on ollut erinomaista ja toivomme yritykselle kaikkea hyvää jatkossa. Tehtävämme alkuvaiheen riskinjakajana on hoidettu, ja nyt kun yrityksen tulevaisuus on osaavien jatkosijoittajien myötä turvattu, ajankohta Finnveran irtautumiselle on hyvä, sanoo Finnveran manageri Heidi Ahonen.

Midaxon pilvipalvelun avulla yritysostajat hallitsevat koko monimutkaisen ostoprosessin kohteiden löytämisestä aina integraation päätökseen.

– Lähes kaikki suuret yritykset sekä 60 % keskisuurista yrityksistä tekevät yrityskauppoja kasvaakseen tai nopeuttaakseen kehitystään. Parhaat ostajat hyödyntävät tarkoitukseen suunniteltuja työkaluja toimiakseen systemaattisemmin ja tehokkaammin sekä välttääkseen riskejä. Midaxon avulla esimerkiksi due diligence -vaiheen voi hoitaa merkittävästi nopeammin ja pienemmin resurssein, mikä johtaa selviin säästöihin sekä parantaa ostajan kykyä reagoida nopeasti uusiin tilanteisiin, Midaxon toimitusjohtaja Ari Salonen kommentoi.

Lisätietoja:

Heidi Ahonen, manageri, Finnvera Oyj
+358 400 606 122
heidi.ahonen(at)finnvera.fi

Ari Salonen, toimitusjohtaja, Midaxo Oy
+1 617 818 0501
ari.salonen(at)midaxo.com

Midaxo Oy:n pilvipalvelu tukee yritysostajia saumattomasti ostokohteen valinnasta integraatioon. www.midaxo.com ja @Midaxo

Jaa sivu: