Content Section
Uutiset

Finnverasta lainaa mikroyritysten kasvuaskeliin

""
Published date

Finnvera haluaa olla varmistamassa, että uusia kasvuyrityksiä syntyy. Laina mikroyrityksen kasvuun on tarkoitettu alle 10 henkeä työllistävien, kannattavan liiketoiminnan omaavien yritysten kasvun ja tuottavuuden parantamiseen. Laina on haettavissa merkittävästi yrityksen toimintaa ja kilpailukykyä parantavien investointien ja kehittämistoimien rahoittamiseen 1.10.2024–31.03.2025 välisenä aikana. 

Finnveran yhtenä tavoitteena on selvittää puolen vuoden ajan mikroyritysten kasvun rahoituksen saatavuutta ja vaikuttavuutta. Suomessa rahoitusvaikeuksista kärsivien yritysten määrä on lähes puolet suurempi kuin pohjoismaisissa vertailumaissa. Tämän syksyn Pk-yritysbarometrissa rahoitusvaikeuksista kärsivien yritysten osuus on jatkanut kasvuaan.

Mikroyritysten rahoituksen saatavuus on turvattava. Ilman kasvavia pieniä yrityksiä ei tule lisää kasvavia keskikokoisia yrityksiä. Yleensä kasvuhalu on korkeimmillaan pienessä päässä ja tasaantuu yrityskoon kasvaessa, sanoo Finnveran pk-liiketoiminnasta vastaava va. johtaja Juha Ketola

Ilman tarvittavaa rahoitusta kasvu voi olla vaikeaa.

– Jokainen suuri yritys on joskus ollut pieni. Haluamme olla varmistamassa, että uusia kasvuyrityksiä syntyy, joten voimme myöntää takauksen lisäksi lainaa mikroyrityksen kasvuun, sanoo Finnveran pienrahoituksesta vastaava aluepäällikkö Elisa Sipponen. 

Millaisiin hankkeisiin lainaa voidaan myöntää?

Lainaa voidaan myöntää mikroyrityksen kasvua, tuottavuutta tai kilpailukykyä edistäviin, tavanomaisesta toiminnasta poikkeaviin uusiin rahoitustarpeisiin, esimerkiksi uusien palvelujen kehittämiseen, toiminnan laajentamiseen, uuden työntekijän palkkaamiseen tai kansainvälistymiseen. 

Lainan määrä on 20 000–50 000 euroa ja laina-aika on enintään 5 vuotta. Laina on haettavissa Finnveran sähköisen asiointipalvelun kautta 1.10.2024–31.03.2025.

Tutustu tuote-ehtoihin

Lisätietoja

  • Juha Ketola, va. liiketoimintajohtaja, pk- ja midcap-liiketoiminta, p. 020 460 3826
  • Elisa Sipponen, aluepäällikkö, pienrahoitus p. 029 460 2834
Jaa sivu: